21. Microsoftin lahjoitukset IoT Paja -säätiölle, Kansallisgallerialle ja neljälle suomalaisyliopistolle

Microsoft tukee suomalaista taidetta, tiedettä ja innovaatioita juhlistaakseen 100-vuotiasta Suomea. Microsoft on Kiasman ARS17 Hello World! -näyttelyn pääyhteistyökumppani. Näyttelyn teemana on digitaalinen murros. Microsoft haluaa näyttelyn avulla herättää keskustelua digitaalisuuden merkityksestä taiteessa ja taiteen merkityksestä digitaalisuudessa; tarjota innovaatioita oppimiseen eri kohderyhmille sekä jakaa taiteen ilosanomaa digitaalisesti yhä laajemmille yleisöille.

Juhlavuonna Microsoft on myös investoinut 14 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria IoT-laboratorion perustamiseen tukeakseen suomalaista IoT-osaamista. IoT Paja -säätiön alaisuudessa toimiva IoT Paja tukee suomalaisia startup- ja pk-yrityksiä IoT (Internet of Things) -tuotteiden kehityksessä.

Lisäksi Microsoft tukee suomalaista tiedettä ja tutkimusta lahjoittamalla yhteensä miljoona Yhdysvaltain dollaria Aalto-yliopistolle, Helsingin yliopistolle, Oulun yliopistolle ja Tampereen teknilliselle yliopistolle. Microsoft on tukenut Helsingin yliopiston alaisen Tiedekulman perustamista. Tiedekulma on kaikille avoin tapahtumatila, jossa yliopistossa tehtävää tutkimusta ja koulutusta tuodaan laajan yleisön saataville.

Microsoftin teknologioiden avulla toteutettu Tunnelataamo havainnollistaa eri tapoja esittää kognitiivisia toimintoja Kiasman ARS17-näyttelyssä. Näyttely-yleisö tekee itse varsinaisen sisällön ja jakaa sitä omissa sosiaalisen median verkostoissaan.

Osana Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa Microsoft on julkistanut uusia digitaalisia työkaluja opettajille ja kunnille oppimisen ja opettamisen muutoksen tueksi.Oppimisen Pohjantähti tarjoaa kunnille työkaluja, koulutusta ja sparrausta uusien välineiden käyttöön ja pedagogisiin toimintatapoihin.

Katso lisää IoT Pajasta

Tunnelataamo

100 tarinaa oppimisen muutoksesta

Helsinki Tiedekulma

 

Pekka Horo.jpg

Siirry äänestämään